Zelfgemaakt ijs van munt: after eight

Wist je dat je van munt heerlijk ijs kan maken? Stiekem ken je het waarschijnlijk wel: after eight! En het goede nieuws is: je hebt geen ijsmachine nodig mits je de substantie af en toe in de gaten houdt en roert. Smullen maar! 
  • Dessert
  • 1 bakje
  • 3g koolhydraten

Ingrediënten

  • ijsmachine optioneel
  • 5 takjes verse munt
  • 15 druppels vloeibare stevia
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 3 druppels pepermuntextract
  • 40 gram gehakte chocolade melk of puur

Instructies

  • Pureer de blaadjes munt, vloeibare zoetstof en Griekse yoghurt met de staafmixer.
  • Klop de slagroom en schep deze met de muntyoghurt door elkaar. Proef en voeg naar smaak pepermuntextract (voorzichtig) en zoetstof toe.
  • Maak er mooi ijs van in de ijsmachine. Of zet in de diepvries en roer elk half uur helemaal door tot je een mooie zachte substantie hebt.
  • Hak de chocolade grof en schep de stukjes door het ijs als het (bijna) klaar is, maar nog goed schepbaar.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Zelfgemaakt ijs van munt: after eight
Amount Per Serving
Calories 168 Calories from Fat 135
% Daily Value*
Vet 15g19%
Verzadigd vet 9g115%
Koolhydraten 3g1%
Eiwit 5g10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Zo kan jij in de zomer ook verantwoord snoepen, want dit ijs hoef je niet te laten staan! Dat wordt smullen.

Is een bolletje ijs wel zo wijs?

Een echte ijsliefhebber? Dat komt mij bekent voor. Ik ben net zo erg en eet het liefst de hele dag door ijs op een warme zomerdag. Het smelt zo lekker op de tong en je hebt allerlei verschillende soorten. Maar is het wel zo gezond?

Wat is wijsheid? Ijs zo veel mogelijk laten staan of kan het geen kwaad? Als je een bolletje schepijs bij de plaatselijke ijsboer haalt, zit er inderdaad vrij veel toegevoegde suikers in die niet goed voor je zijn. Maar als je het zelf maakt, kan het al bijna geen kwaad meer. Gaan met die banaan. Sorry, munt!

Zelfgemaakt ijs van munt volgens Italiaans recept maken

Zelf je ijs maken? Goed idee! Als de zon schijnt is het altijd goed idee om ijsjes te eten, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder en het hoeft niet moeilijk te zijn. Hoewel een ijsmachine het een stuk makkelijker zou maken, kan het ook gewoon zonder. Mits je de boel een beetje in de gaten houdt!

Heb jij na dit artikel nog meer zin gekregen in ijs? Probeer dan ook dit pecan bananenijs of deze typische zomerse waterijsjes.

 

zelfgemaakt ijs van munt
0 from 0 votes
Print

Zelfgemaakt ijs van munt: after eight

Wist je dat je van munt heerlijk ijs kan maken? Stiekem ken je het waarschijnlijk wel: after eight! En het goede nieuws is: je hebt geen ijsmachine nodig mits je de substantie af en toe in de gaten houdt en roert. Smullen maar! 

Gang Dessert
Keuken Italiaans
Keyword gezond tussendoortje, ijs, koolhydraatarm, zelfgemaakt ijs
dieet vegetarisch
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 4 hours
Totale tijd 4 hours 15 minutes
Porties 1 bakje
Caloriën 168 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • ijsmachine optioneel
  • 5 takjes verse munt
  • 15 druppels vloeibare stevia
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 3 druppels pepermuntextract
  • 40 gram gehakte chocolade melk of puur

Instructies

  1. Pureer de blaadjes munt, vloeibare zoetstof en Griekse yoghurt met de staafmixer.

  2. Klop de slagroom en schep deze met de muntyoghurt door elkaar. Proef en voeg naar smaak pepermuntextract (voorzichtig) en zoetstof toe.

  3. Maak er mooi ijs van in de ijsmachine. Of zet in de diepvries en roer elk half uur helemaal door tot je een mooie zachte substantie hebt.

  4. Hak de chocolade grof en schep de stukjes door het ijs als het (bijna) klaar is, maar nog goed schepbaar.

Nutrition Facts
Zelfgemaakt ijs van munt: after eight
Amount Per Serving
Calories 168 Calories from Fat 135
% Daily Value*
Vet 15g19%
Verzadigd vet 9g115%
Koolhydraten 3g1%
Eiwit 5g10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neem zelf weer de regie.

Door je aan te melden bij onze warme community profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur.

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Meld je direct aan