Taart met peer en kaas

Trek in taart voor na het hoofdgerecht? Dit recept met peer en kaas is niet alleen verfrissend, ook nog eens koolhydraatarm en bijzonder lekker!
  • Dessert
  • 1 stuk
  • 5.8g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 1 bol mozarella
  • 80 gram amandelmeel
  • 2 el honing
  • 50 gram ei
  • 170 gram peer
  • 70 gram kaas
  • 10 gram walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenschaal van 15 x 20 cm met ingevet bakpapier. 
  • Smelt de boter op laag vuur. Scheur de mozzarella in stukjes boven de boter en laat zacht worden terwijl je roert met een houten lepel. De mozzarella ligt na een paar minuten als een soort kauwgombal in de boter.
  • Voeg het amandelmeel toe en roer stevig door tot je een egale deegmassa hebt. Maak het deeg een beetje zoet met wat honing of andere zoetstof.
  • Doof het vuur en breek het ei boven het deeg, roer onmiddellijk door tot het ei helemaal is opgenomen. Stort het warme deeg in de beklede vorm.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in acht parten. Snijd de kaas in plakken.
  • Druk de kaas en de parten peer half in het deeg en leg er stukken walnoot tussen. Bestrijk alles ten slotte met wat honing.
  • Bak het taartje eerst 10 minuten, dek dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Controleer de gaarheid. Til het taartje uit de vorm en laat even wat afkoelen. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijdt in 8 stukken. Geniet ervan!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Taart met peer en kaas
Amount Per Serving
Calories 165 Calories from Fat 126
% Daily Value*
Vet 14g18%
Verzadigd vet 5.5g71%
Koolhydraten 5.8g2%
Eiwit 5.3g11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Aangezien we deze week al eerder een soortgelijk recept hebben gepubliceerd, gaan we gewoon nog een keer voor taart! Het is namelijk altijd tijd voor deze heerlijke zoetigheid, ook vandaag en morgen! Let’s bake some pie.

Taart bestellen? Zelf maken!

Overweeg je om een taart te bestellen of kopen in de winkel, maak zelf! Over het algemeen bevat dit dessert een berg koolhydraten, vetten en suikers. Maar als je het zelf maakt bespaar je niet alleen een hoop geld, ook je gezondheid gaat er op vooruit.

Ook voor dit recept geldt: gebruik amandelmeel in plaats van normale bakmeel. Het zorgt voor een luchtige structuur en hij droogt er minder snel van uit. Nog een voordeel van amandelmeel: het is glutenvrij! Amandelmeel is wel een stukje duurder dan normale bakmeel, maar de smaak liegt er niet om!

Taart met kaas

Nu denk je misschien dat de combinatie pie en kaas uitmondt in een quiche. Maar nee, ook kaas kan een heerlijke basis zijn voor een zoetige maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan cheesecake! Bestaat ook voor een groot deel uit kaas maar wordt er niet minder lekker om.

Wat kaas lekker maakt in zoetige gerechten als deze is de romige smaak. Kaas in combinatie met zoet is, zoals je met een kaasplankje kan proeven, een heerlijke combinatie. Ook kun je rekenen op een voller gevoel door het vetgehalte van de zuivelsoort.

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

 

 

taart
0 from 0 votes
Print

Taart met peer en kaas

Trek in taart voor na het hoofdgerecht? Dit recept met peer en kaas is niet alleen verfrissend, ook nog eens koolhydraatarm en bijzonder lekker!

Gang Dessert
Keuken Amerikaans
Keyword taart
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 1 stuk
Caloriën 165 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 1 bol mozarella
  • 80 gram amandelmeel
  • 2 el honing
  • 50 gram ei
  • 170 gram peer
  • 70 gram kaas
  • 10 gram walnoten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenschaal van 15 x 20 cm met ingevet bakpapier. 

  2. Smelt de boter op laag vuur. Scheur de mozzarella in stukjes boven de boter en laat zacht worden terwijl je roert met een houten lepel. De mozzarella ligt na een paar minuten als een soort kauwgombal in de boter.

  3. Voeg het amandelmeel toe en roer stevig door tot je een egale deegmassa hebt. Maak het deeg een beetje zoet met wat honing of andere zoetstof.

  4. Doof het vuur en breek het ei boven het deeg, roer onmiddellijk door tot het ei helemaal is opgenomen. Stort het warme deeg in de beklede vorm.

  5. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in acht parten. Snijd de kaas in plakken.

  6. Druk de kaas en de parten peer half in het deeg en leg er stukken walnoot tussen. Bestrijk alles ten slotte met wat honing.

  7. Bak het taartje eerst 10 minuten, dek dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Controleer de gaarheid. Til het taartje uit de vorm en laat even wat afkoelen. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijdt in 8 stukken. Geniet ervan!

Nutrition Facts
Taart met peer en kaas
Amount Per Serving
Calories 165 Calories from Fat 126
% Daily Value*
Vet 14g18%
Verzadigd vet 5.5g71%
Koolhydraten 5.8g2%
Eiwit 5.3g11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neem zelf weer de regie.

Door je aan te melden bij onze warme community profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur.

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Meld je direct aan