1

Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem

Deze hartige taart met bacon en ui. is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft ie koolhydraatarm.
  • Lunch
  • 10 punten
  • 7g koolhydraten

Ingrediënten

Quiche bodem

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 stuks eieren
  • 60 gram boter gesmolten
  • zout en peper

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gram spekreepjes
  • ½ stuks ui
  • 150 gram Gruyere kaas geraspt
  • 3 stuks eieren
  • 350 gram slagroom 35% vet
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • zout en peper

Instructies

De bodem

  • Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat
  • Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
  • Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  • Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.
  • Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.
  • Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Amount Per Serving
Calories 507 Calories from Fat 423
% Daily Value*
Vet 47g60%
Verzadigd vet 19g244%
Sodium 306mg13%
Potassium 125mg4%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 1g1%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 945IU43%
Vitamine C 0.4mg1%
Calcium 243mg24%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Maak je collega’s jaloers en neem een punt quiche Lorraine mee naar je werk. Het handige van een hartige taart is namelijk dat je hem perfect kan voorbereiden. Je serveert hem warm of koud op een later moment. In je lunchpauze bijvoorbeeld. Of bij een buffet, als traktatie of als hoofd gerecht. Frisse salade erbij en smullen maar van dit traditionele recept!

Wat is een traditionele quiche Lorraine?

Quiche Lorraine is de queen onder de quiches. Het zachte vulling van dit traditionele recept is op basis van ei en room. De hartige bite wordt verzorgd door gebakken spekjes en ui.

Loopt het water je al in de mond? Wacht nog heel even… Deze koolhydraatarme quiche Lorraine krijgt een extra lading dankzij de vulling van Zwitserse Gruyere kaas.

De herkenbare intense smaak van deze traditioneel vervaardigde kaas is een rijke toevoeging op het recept en geeft de hartige taart haar onmiskenbare smaak.

Nu mag je naar de supermarkt rennen om de ingrediënten te halen!

Is deze hartige taart gezond?

Het originele recept van quiche Lorraine bestaat, net als de meeste hartige taarten, uit een bodem en een vulling. Omdat de bodem van bloem wordt gemaakt, is het vaak geen koolhydraatarm recept. Maar vrees niet, mede-quiche-liefhebbers, Ma biedt een helpende hand!

Ma’s Tip: zoek je nog meer koolhydraatarme alternatieven voor jouw favoriete recepten, bekijk dan ons 50 dagen koolhydraatarm programma. Bomvol lekkere en gezonde tips!

Voor de bodem gebruiken we namelijk amandelmeel. Hierdoor is het recept koolhydraatarm én glutenvrij!

Eet smakelijk!

Pssst… Wil je bij deze Franse klassieker een lekkere wijn serveren? Kies dan een frisse Pinot Blanc of soepele Beaujolais.

 

Recept voor een koolhydraatarme quiche Lorraine
5 from 1 vote
Print

Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem

Deze hartige taart met bacon en ui. is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft ie koolhydraatarm.

Gang Diner, Lunch
Keuken Frans
Keyword ei, hartige taart, koolhydraatarme quiche
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minutes
Bereidingstijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour 5 minutes
Porties 10 punten
Caloriën 507 kcal

Ingrediënten

Quiche bodem

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 stuks eieren
  • 60 gram boter gesmolten
  • zout en peper

Quiche Lorraine vulling

  • 250 gram spekreepjes
  • ½ stuks ui
  • 150 gram Gruyere kaas geraspt
  • 3 stuks eieren
  • 350 gram slagroom 35% vet
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • zout en peper

Instructies

De bodem

  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat

  2. Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.

  3. Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden C. Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.

De vulling

  1. Bak op een middelhoog vuur het spek en de ui tot het glazig is. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de kaas over de spek-ui mix.

  2. Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spek, ui en kaas.

  3. Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meet vloeibaar is.

Nutrition Facts
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem
Amount Per Serving
Calories 507 Calories from Fat 423
% Daily Value*
Vet 47g60%
Verzadigd vet 19g244%
Sodium 306mg13%
Potassium 125mg4%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 1g1%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 945IU43%
Vitamine C 0.4mg1%
Calcium 243mg24%
IJzer 1.5mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Vergeet na het eten niet sterren te geven aan dit recept of laat in de comment even weten of je quiche Lorraine goed gelukt is.

Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Kelly

    Het aantal calorieën is dit per portie of voor het hele gerecht? De recepten zien er echt zo lekker uit.

    • Thijs van Bokkem

      5 stars
      Alle voedingswaarden zijn per portie uitgerekend. Zo zie je dat je met één puntje al een goed vullende maaltijd te pakken hebt! Laat je van je horen hoe hij gesmaakt heeft?

  • Mick

    5 stars
    Heerlijk, dank voor het delen

    • Thijs van Bokkem

      Graag gedaan, Mick! Blij dat Lorraine in de smaak gevallen is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate dit recept en plaats je opmerking of vraag




Neem zelf weer de regie.

Door je aan te melden bij onze warme community profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur.

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Meld je direct aan