Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart

Als we toch ergens allemaal een zwak voor hebben, dan is het wel chocoladetaart. Heerlijk maar zó ongezond. Toch hebben wij een gezonde versie voor je, perfect voor na het diner!
  • Dessert
  • 8 stuks
  • 10g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade 85% cacao
  • 60 gram boter ongezouten
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl vanille aroma
  • 60 gram frambozen
  • 2 el Steviala kristal
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.
  • Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.
  • Pak een springvorm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in acht stukjes en genieten maar!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart
Amount Per Serving
Calories 207 Calories from Fat 153
% Daily Value*
Vet 17g22%
Verzadigd vet 10g128%
Sodium 75mg3%
Potassium 165mg5%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 345IU16%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 28mg3%
IJzer 2.5mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Ik ken niet veel mensen die niet van taart houden, en al helemaal niet van chocoladetaart. Deze taart is perfect voor elke gelegenheid of als je jezelf even lekker wilt verwennen. Ik oordeel niet, want ik houd net zo veel van deze taart als jij.

Snelle chocoladetaart maken

Taart maken moeilijk? Nee! Chocoladetaart maken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn en dit recept al helemaal niet. Voeg een aantal ingrediënten bij elkaar, schuif een halfuur de oven in en klaar is kees!

MA’s Tip: Fanatiek bezig zijn met je gewicht betekent helemaal niet dat je niet af en toe mag snoepen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere, verantwoorde snacks te bedenken die jij gewoon kunt eten! Ik heb er 100 voor je verzameld in mijn 100 Koolhydraatarme Lekkernijen E-book.

Pure chocolade in plaats van melkchocolade

Wat dit recept minder ongezond maakt is de pure chocolade. We hebben bewust voor chocolade gekozen waar ruim 85% cacao in zit. Rauwe cacao bijvoorbeeld wordt als superfood gezien dus hoe meer cacao, hoe beter! Daarbij wordt er bij melkchocolade ontzettend veel suiker toegevoegd en bij deze variant niet.

Wil je meer inspiratie op doen voor gerechten tijdens de lunch, het diner of ontbijt? We verzamelden des lekkerste en slankste recepten voor je in ons koolhydraatarm 50 dagen programma zodat je 50 dagen lang kunt genieten van de beste koolhydraatarme recepten!

 

chocoladetaart
0 from 0 votes
Print

Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart

Als we toch ergens allemaal een zwak voor hebben, dan is het wel chocoladetaart. Heerlijk maar zó ongezond. Toch hebben wij een gezonde versie voor je, perfect voor na het diner!

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword chocoladetaart, gezond toetje, koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 8 stuks
Caloriën 207 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade 85% cacao
  • 60 gram boter ongezouten
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl vanille aroma
  • 60 gram frambozen
  • 2 el Steviala kristal
  • 2 eieren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enkele minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.

  2. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.

  3. Pak een springvorm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in acht stukjes en genieten maar!

Nutrition Facts
Trek in een zoet dessert? Probeer deze chocoladetaart
Amount Per Serving
Calories 207 Calories from Fat 153
% Daily Value*
Vet 17g22%
Verzadigd vet 10g128%
Sodium 75mg3%
Potassium 165mg5%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 345IU16%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 28mg3%
IJzer 2.5mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Trea

    Hoe groot is de springvorm?

  • Cindy

    Hoeveel eieren aub? Staat niet bij de ingrediënten….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neem zelf weer de regie.

Door je aan te melden bij onze warme community profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur.

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Meld je direct aan