Bonbons maken van kokos en pure chocolade

Loopt jou het water ook al uit de mond als je denkt aan je eigen bonbons maken? Het makkelijkste is om ze kant-en-klaar in de winkel te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder! En al helemaal met de combinatie met kokos en chocola.
  • Dessert
  • 12 bonbons
  • 2g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 gram kokos gemalen
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 ml kokosmelk
  • 20 gram pure chocolade 85%
  • noten naar keuze

Instructies

  • Doe het amandelmeel, de gemalen kokos en de kokosmelk in een kom en meng alles goed door elkaar. Neem een bakplaat voor mini muffins of siliconen bonbonvormpjes. Doe het mengsel hierin en druk stevig aan.
  • Zet de bonbons zo’n 30 minuten in de vriezer.
  • Haal ze na 30 minuten uit de vriezen, maar haal ze niet uit het vormpje. Smelt de chocolade au bain marie en giet op elke kokosbonbon een beetje chocolade. Dit zal straks de bodem zijn.
  • Zet de bonbons nog 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade weer hard kan worden. Laat de rest van de chocolade au bain marie staan als je straks ook nog de bovenkant wenst te versieren.
  • Na 10 minuten haal je de bonbons uit de vorm en druppel je er de rest van de chocolade erover. Smullen maar!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Bonbons maken van kokos en pure chocolade
Amount Per Serving
Calories 52 Calories from Fat 45
% Daily Value*
Vet 5g6%
Verzadigd vet 3g38%
Sodium 2mg0%
Potassium 40mg1%
Koolhydraten 2g1%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 1g2%
Calcium 6mg1%
IJzer 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Zelf kokos bonbons maken

Deze heerlijke chocolaatjes kun je kopen in de supermarkt, maar zelf je bonbons maken is natuurlijk veel lekkerder! Kost wel even wat tijd, maar daar krijg je dan ook een heleboel voor terug. Ik raad je in dit geval aan pure chocolade van 85% te gebruiken. Een stukje bitterder maar wel veel gezonder dan melkchocolade!

MA’s Tip: Fanatiek bezig zijn met je gewicht betekent helemaal niet dat je niet af en toe mag snoepen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere, verantwoorde snacks te bedenken die jij gewoon kunt eten! Ik heb er 100 voor je verzameld in mijn 100 Koolhydraatarme Lekkernijen E-book.

Oneindig mee te variëren

Naast onderstaand recept kun je bonbons maken met honderden verschillende ingrediënten. Ben je gek op noten? Gebruik noten! Liever witte chocola (wel een stuk ongezonder) gebruik witte chocola. Je zou de chocola ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld dadels. Nog gezonder en zeker niet minder lekker!

Afvallen zonder het idee te hebben dat je aan het diëten bent? Dan is koolhydraatarm eten echt wat voor jou. Bekijk eens de lekkere recepten in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma. Door de heerlijke weekmenu’s te volgen maak jij een absolute kickstart!

 

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

 

kokos bonbons maken
0 from 0 votes
Print

Bonbons maken van kokos en pure chocolade

Loopt jou het water ook al uit de mond als je denkt aan je eigen bonbons maken? Het makkelijkste is om ze kant-en-klaar in de winkel te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder! En al helemaal met de combinatie met kokos en chocola.

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Frans, Westers
Keyword diepvries, gezond toetje, koolhydraatarm, pure chocolade
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 1 hour
Totale tijd 1 hour
Porties 12 bonbons
Caloriën 52 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram kokos gemalen
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 ml kokosmelk
  • 20 gram pure chocolade 85%
  • noten naar keuze

Instructies

  1. Doe het amandelmeel, de gemalen kokos en de kokosmelk in een kom en meng alles goed door elkaar. Neem een bakplaat voor mini muffins of siliconen bonbonvormpjes. Doe het mengsel hierin en druk stevig aan.

  2. Zet de bonbons zo’n 30 minuten in de vriezer.

  3. Haal ze na 30 minuten uit de vriezen, maar haal ze niet uit het vormpje. Smelt de chocolade au bain marie en giet op elke kokosbonbon een beetje chocolade. Dit zal straks de bodem zijn.

  4. Zet de bonbons nog 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade weer hard kan worden. Laat de rest van de chocolade au bain marie staan als je straks ook nog de bovenkant wenst te versieren.

  5. Na 10 minuten haal je de bonbons uit de vorm en druppel je er de rest van de chocolade erover. Smullen maar!

Nutrition Facts
Bonbons maken van kokos en pure chocolade
Amount Per Serving
Calories 52 Calories from Fat 45
% Daily Value*
Vet 5g6%
Verzadigd vet 3g38%
Sodium 2mg0%
Potassium 40mg1%
Koolhydraten 2g1%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 1g2%
Calcium 6mg1%
IJzer 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neem zelf weer de regie.

Door je aan te melden bij onze warme community profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur.

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Meld je direct aan