Romig avocado ijs, met pistache noten en citroen

De avocado is niet voor niets zo populair: hij is supergezond! Met dit recept voor avocado ijs kun je ook verantwoord snacken in de zomer.
  • Dessert
  • 6 personen
  • 4g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1,5 avocado
  • 1 blikje kokosmelk ongezoet (ongeveer 400ml)
  • 1 halve citroen
  • 1 hand pistachenoten ongezouten

Instructies

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Leg de avocado de avond van tevoren in de koelkast, en doe het blikje kokosmelk in de vriezer!
  • Snijd de avocado in de lengte doormidden, en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil, en doe dit in een mengkom of keukenmachine.
  • Pers het sap van een halve citroen uit boven de kom.
  • Mix de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een romige crème.
  • Open het blikje kokosmelk en laat het water eruit lopen. De overgebleven kokos roer je in een andere kom tot een zachte substantie. Hierna kun je het door het avocado-citroen mengsel roeren.
  • Hak de pistachenoten fijn en roer ook deze door de substantie.
  • Zet de bak in de vriezer voor een totaal van vier uur. Roer na twee uur je ijs even om, of mix het nog een keer met de staafmixer of keukenmachine om het extra zacht te maken! Na vier uur vriezen is je ijs klaar om te eten.
    TIP: dit is een gezonde snack met verse ingrediënten. We raden je daarom aan het ijs binnen drie maanden op te eten

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Avocado ijs met pistache en citroen
Amount Per Serving
Calories 81 Calories from Fat 63
% Daily Value*
Vet 7g9%
Verzadigd vet 1g13%
Sodium 3mg0%
Potassium 243mg7%
Koolhydraten 4g1%
Vezels 3g13%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 75IU3%
Vitamine C 5mg7%
Calcium 6mg1%
IJzer 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Avocado salade, smoothie, soep en… ijs?

De avocado is hot. Hij wordt verwerkt in allerlei soorten gerechten, van salades tot smoothies en soep, maar heb jij al weleens gehoord van avocado ijs? Wij maakten een frisse variant met pistache noten en citroen.

Afvallen met avocado

Avocado is niet voor niets zo populair, het is een ontzettend gezonde vrucht. Wist jij dat een avocado:

  • Helpt bij het verlagen van je cholesterol en het onderhouden van de bloedsuikerspiegel
  • Krachtige antioxidanten bevat, die helpen ontstekingen en ziekten te voorkomen
  • Zorgt voor een mooie huid
  • Je eetlust verminderd, en daardoor helpt bij het afvallen

Dit toetje is dus niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super gezond!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS Ma’s receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten. 

 

avocadoijs
0 from 0 votes
Print

Avocado ijs met pistache en citroen

De avocado is niet voor niets zo populair: hij is supergezond! Met dit recept voor avocado ijs kun je ook verantwoord snacken in de zomer.

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword avocadoijs, bevat noten, ijs, koolhydraatarm
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 4 minutes
Totale tijd 19 minutes
Porties 6 personen
Caloriën 81 kcal

Ingrediënten

  • 1,5 avocado
  • 1 blikje kokosmelk ongezoet (ongeveer 400ml)
  • 1 halve citroen
  • 1 hand pistachenoten ongezouten

Instructies

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Leg de avocado de avond van tevoren in de koelkast, en doe het blikje kokosmelk in de vriezer!

  2. Snijd de avocado in de lengte doormidden, en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil, en doe dit in een mengkom of keukenmachine.

  3. Pers het sap van een halve citroen uit boven de kom.

  4. Mix de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een romige crème.

  5. Open het blikje kokosmelk en laat het water eruit lopen. De overgebleven kokos roer je in een andere kom tot een zachte substantie. Hierna kun je het door het avocado-citroen mengsel roeren.

  6. Hak de pistachenoten fijn en roer ook deze door de substantie.

  7. Zet de bak in de vriezer voor een totaal van vier uur. Roer na twee uur je ijs even om, of mix het nog een keer met de staafmixer of keukenmachine om het extra zacht te maken! Na vier uur vriezen is je ijs klaar om te eten.

    TIP: dit is een gezonde snack met verse ingrediënten. We raden je daarom aan het ijs binnen drie maanden op te eten

Nutrition Facts
Avocado ijs met pistache en citroen
Amount Per Serving
Calories 81 Calories from Fat 63
% Daily Value*
Vet 7g9%
Verzadigd vet 1g13%
Sodium 3mg0%
Potassium 243mg7%
Koolhydraten 4g1%
Vezels 3g13%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 75IU3%
Vitamine C 5mg7%
Calcium 6mg1%
IJzer 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • El

    Wanneer het blikje kokosmelk uit de vriezer komt, is het water ook bevroren en kan je er niets mee, zeker niet losroeren. Moet het ook niet gewoon in de koelkast? Heb al 2 verschillende merken kokosmelk gebruikt en het wordt bikkelhard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neem zelf weer de regie.

Door je aan te melden bij onze warme community profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur.

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Meld je direct aan